Comté AOC
Opis
Jeden z najbardziej docenianych serów Francji. Wytwarza się go z mleka krów wypasanych na stokach gór Jurajskich, w regionie Franche-Comté - do zrobienia jednego sera, który waży ok. 40kg, potrzeba dziennego udoju od 30 krów. Twarda skórka otacza żółty, elastyczny miąższ o owocowym posmaku z orzechową nutą.
Skład: mleko surowe, produkty fermentacji mlekowej, podpuszczka, sól
Specyfikacja
Sery | |
---|---|
Waga netto | ok. 0,25 kg |
Produkt zmiennowagowy | Ostateczna waga może różnić się nieco od podanej |
Czas dostawy | od 1 do 7 dni |
Ograniczone opcje dostawy | Produkt nie będzie wysyłany pocztą. Dostawa kurierem, transportem chłodniczym lub odbiór osobisty |
Miejsca dostawy: | Kurier - cała Polska, Transport chłodniczy - W-wa, Wrocław, Katowice, Kraków, Odbiór osobisty - W-wa |
Cena za kg | 132 zł |
Warunki przechowywania | od 4 do 8 C |
Alergeny | Mleko i produkty pochodne |
Termin przydatności do spożycia | Min. 14 dni |